• 't Ei

  Hier is zeker de eeuwenoude vraag "wie was er eerst, de kip of het ei" niet van toepassing! Waar de Soepkiekens vandaan komen is geweten.
  We schrijven het jaar 1999. Het begon allemaal toen 4 vrienden het idee hadden om samen een carnavalswagen te bouwen. Hun idee bleef niet bij woorden en zo bouwden zij hun eerste bescheiden carnavalswagen rond het toen actuele thema: De Dioxinecrisis. De wagen werd volledig zelf gebouw met de beperkte middleen die er beschikbaar waren. Al hun zakgeld ging op naar de aankoop van materialen zoals hout en verf. Tussen pot en pint werd de naam "De Soepkiekens" geboren. Het resultaat van hun eerste wagentje mocht er zeker zijn. Tijdens de eerste optochten in Aardenburg, Knokke-Heist, Maldegem, Tielt en Oosteeklo werden ze vervoegd door een twintigtal andere soepkiekens die zicht hadden aangesloten voor Carnaval 2000. Het werd zo'n prachtjaar dat er meteen aan een opvolger werd gedacht.
  Elk jaar groeit het aantal Soepkiekens die deelnemen aan de optochten. Maar niet alleen het aantal kiekens groeit, ook de wagen krijgt elk jaar grotere proporties. Waar in 2000 een bescheiden cassetespeler stond op een wagen van amper 5 meter lang, klinkt nu een heuse PA van meer of 10kW op een wagen van ruim 35 meter lang.

  Scroll voor meer... • Raad van Oneffen

  Zoals elke carnavalsorde heeft ook de Orde der Soepkiekens een Raad. Aangezien 11 het gekkengetal is en het symbool van Carnaval, bestaat deze raad meestal uit 11 personen. Wij als Soepkiekens liggen daar dwars in. Onze Raad bestaat uit meer personen dan 11, vandaar onze Raad van Oneffen. De Raad vormt tevens het dagelijks bestuur waarbij iedereen zijn eigen taken heeft binnen ons Carnavalsgebeuren.

  Scroll voor meer...
 • Keizer, Keizerin en Hofdame

  Aan het hoofd van de Raad van Oneffen staat normaalgesproken de Prins. Ook daar liggen wij dwars. Bij ons is onze Keizer het hoofd van de Raad.
  De Keizer van de Orde der Soepkiekens is Keizer Roomy I (Christophe van Deursen), Keizerin is Ellen I (Ellen Dauwens) en Hofdame is Hofdame Chantal I (Chantal Lazoen).

  Scroll voor meer...
 • Thema's door de jaren heen

  Sinds de oprichting van de orde zijn er al diverse onderwerpen gepasseerd.
  Dat waren de afgelopen jaren:
  Carnaval 2000   De Dioxinecrisis Carnaval 2001   De Oliecrisis
  Carnaval 2002   De Soepkiekens op Mars Carnaval 2003   Asterix en Obelix
  Carnaval 2004   De Mississippi Carnaval 2005   The Jungle
  Carnaval 2006   De Snorkels Carnaval 2007   De Bunny Expres
  Carnaval 2008   Carnaval op z'n Inca's Carnaval 2009   Doornroosje
  Carnaval 2010   11 jaar Apestreken Carnaval 2011   Pompen of Verzuipen
  Carnaval 2012   The Flying Cuckolookoes Carnaval 2013   Narrenparty
  Carnaval 2014   Ice Age, Revenge of the Chickens Carnaval 2015   The Party Vikingz
  Carnaval 2016   It's Fary Best In The Fary West Carnaval 2017   Rock 'n Troll
  Carnaval 2018   ???